Aangenaam wij zijn COMcept!

Het bureau voor omgevings- en projectcommunicatie, voor overheden en middelgrote bedrijven. We houden ervan om anderen te helpen groeien en succesvol te zijn. Met passie voor ons vak, creativiteit, enthousiasme en een tikkeltje nuchterheid zijn wij altijd op zoek naar manieren om onze omgeving mooier, draaglijker en nuttiger te maken. Onze professionals bijten zich graag vast in uitdagende projecten en uiteenlopende communicatie-vraagstukken.

Omgevingsmanagement en communicatie

Omgevingsmanagement en communicatie

Goede en heldere communicatie is een randvoorwaarde bij ruimtelijke projecten. Niet alleen om het project succesvol te laten zijn, maar juist om de omgeving te laten zien en horen waar we aan werken en waarom we dat doen.

Het bouwen en uitvoeren van dit proces is één van onze kwaliteiten. Van het maken van een sterke stakeholdersanalyse tot het ontwikkelen van de strategie en kernboodschappen. Wij houden het overzicht, zetten projectleiders en omgevingsmanagers in hun rol, stemmen af, scheppen duidelijkheid en houden een frisse blik. En realiseren vervolgens het hele pakket aan middelen. Met ons creatieve team kunnen wij binnen no-time een werkend concept neerzetten én uitvoeren.

Pagina sluiten Pagina sluiten
Detachering & projectcommunicatie

Detachering & projectcommunicatie

Ons team bestaat uit senior-adviseurs, communicatie-adviseurs en communicatiemedewerkers. Een veelzijdig team, dat met een bak ervaring en verstand van zaken strategieën bedenkt, advies geeft en ook kan uitvoeren. Je kunt ons eigenlijk overal voor inhuren, wij durven die uitdaging wel aan!

Onze professionals zijn op verschillende manieren inzetbaar:

Uw tijdelijke collega – detachering
Een enorme piek in werkzaamheden, een zwagerschapsverlof of tijdelijke extra capaciteit nodig? Wij zijn uw tijdelijke collega. Hoeveel en hoelang? De keuze is aan u.

Aan de slag in een projectteam - projectcommunicatie
Altijd snel schakelen, verstand van de projectinhoud én van het communicatieve, een vast aanspreekpunt binnen het team, een sparringpartner voor processen en planning, altijd de juiste timing en daadkracht als het nodig is? Communicatie-expertise binnen een projectteam kan om meerdere redenen heel effectief werken. Wij hebben de ervaring én de mensen.

Communicatie vanuit de COMcept villa aan de Vecht – communicatieopdrachten
Communicatie-expertise op aanvraag voor concrete cases of ‘losse’ vraagstukken? Onze communicatie-professionals pakken interne- en externe communicatieprojecten op van A tot Z.

Lotte Nijland | Communicatieadviseur
Pagina sluiten Pagina sluiten
Workshops, sessies en trainingen

Workshops, sessies en trainingen

Kijk met een kritische blik naar je eigen organisatie en wijze van communiceren. Leer de basisregels van communicatie in onze training Factor C [OMcept] of tijdens een verrassende presentatietraining. Wij beiden inspirerende workshops aan, want communiceren kun je leren. Alles leren over het effectief inzetten van social media of een ijzersterke PR-campagne? Of liever een mediatraining volgen samen met collega’s? Bij ons ben je aan het juiste adres!

Pagina sluiten Pagina sluiten
Overheidscommunicatie

Overheidscommunicatie

Bestuursadvisering voor overheden Vooral bestuurders hebben regelmatig te maken met grote belangstelling van de media en samenleving. In een crisissituatie, of bij complexe vraagstukken, met grote, en vaak tegenstrijdige belangen. Dan is het moeilijk om het hoofd koel te houden. Wat zeg je wanneer, tegen wie en op welke manier? Hierbij kunnen wij bestuurders uitstekend adviseren op grond van onze jarenlange ervaring.

Communicatie bij participatietrajecten

De wereld is in beweging. Communiceren gaat snel. Zenden, ontvangen, reageren; het is een continu proces. Meer dan ooit kan de samenleving meedenken en gemakkelijk een mening geven via diverse kanalen. We leven in een tijd van delen, interactie, participatie en dialogen. Communicatie = aan. De tijd dat er in ‘ivoren torens’ beleid gemaakt werd is meer en meer voorbij. Samen met de samenleving beleid en visies ontwikkelen is de toekomst. Want juist nu zijn ideeën, denkbeelden, creatieve invalshoeken en meningen goed en snel te generen. Een open bestuursstijl, met doorlopende offline en online dialogen, zorgen voor een sterker draagvlak voor beleid. Goed communiceren met de juiste partijen op het juiste moment in deze projecten is essentieel. Hoe? Daar zijn wij goed in. Wij adviseren bij participatietrajecten en ondersteunen deze projecten op proces, maar bedenken ook praktische uitwerkingen voor communicatie. 

Pagina sluiten Pagina sluiten
Regio- en citymarkering

Regio- en citymarkering

Met een no-nonsense mentaliteit toveren wij de unieke punten van locaties boven water en zetten een regio op de kaart. Wij zijn de verbindende schakel. Een goed plan is de basis, maar we gaan al snel aan de slag samen met de regionale partners. Samenwerking staat in deze business voorop. Het liefst verzorgen wij het traject van A tot Z. We zetten de concepten om in creaties en ontwikkelen een krachtige communicatieboodschap voor een maximale merkbeleving.

PR

Aandacht, aandacht, aandacht! Natuurlijk gaat het bij veel projecten om media-aandacht, maar er komt veel meer bij kijken. Welke boodschap staat centraal, hoe is deze boodschap geformuleerd en hoe past deze bij de doelstellingen van het bedrijf?
Wij verzorgen persmomenten, coördineren van media rondom bijeenkomsten of events en het schrijven van een persoonlijk PR-plan of persbericht.

Marketingcommunicatie in de culturele sector
Van Cultuurmakelaarschap tot het organiseren van de Cultuurprijs Overijssel en de Week van de Amateurkunst. Kunst en cultuur is een verbindende factor in de samenleving en daar zetten wij ons graag voor in. 

Pagina sluiten Pagina sluiten
Interne- en verandercommunicatie

Interne- en verandercommunicatie

Kennis en interne cultuur met elkaar delen. Een reorganisatie of verandertraject communicatief begeleiden. Nieuws verspreiden via traditionele nieuwsbrieven of juist door middel van online mailingen. Een ingewikkeld beleid opstellen en vertalen naar begrijpelijke taal voor alle medewerkers. Openstaan voor input van medewerkers is hierbij een essentieel onderdeel. Dat is interne communicatie. Wij sluiten graag aan en denken mee: van strategie en advisering tot uitvoering. Wel in de goede volgorde natuurlijk. We stellen een strategie op, gaan dan over naar de creatie en vervolgens naar de realisatie. Alles om waarde toe te voegen. Dat is waar wij voor gaan!

Pagina sluiten Pagina sluiten
Events met inhoud

Events met inhoud

Wanneer je mensen echt wilt raken, gaat er niets boven een event. We produceren events in alle soorten en maten. Van een creatief concept voor het programma, het regelen van de locatie met bijpassende catering en een aansprekende uitnodiging, tot aan het uit handen nemen van het hele aanmeldingstraject en het inzetten van oplettende floormanagers op de dag zelf. Wij hebben ervaring met het tot in de puntjes organiseren van de meest uiteenlopende evenementen. Vooral inhoudelijke events. Congressen, openingen, kleine of grote bijeenkomsten, lezingen… Wij denken en werken graag mee. Of regelen het gewoon allemaal. Alles is mogelijk!

Pagina sluiten Pagina sluiten

Onze kracht

Jarenlange ervaring, een enthousiast en flexibel team en de continue focus op een optimaal resultaat. Wij denken mee, maar ook een stap verder. Of juist terug als dat nodig is. Wij ontzorgen en werken samen. Het liefst nemen we al het werk uit handen, dat zit nu eenmaal in onze aard. Wij werken naar een resultaat waar we samen achter staan en met trots uitdragen. De jaren ’30 villa in Ommen is onze thuisbasis maar we werken ook veel op locatie in projectteams of gedetacheerd, wij kunnen daar heel gemakkelijk en snel in schakelen. Vertrouwd, prikkelend en daadkrachtig dat is COMcept!

Vertrouwd
Onze aanpak is persoonlijk en na een korte kennismaking vinden wij binnen no-time onze weg in organisaties en projecten. Met al onze ervaring op zak weten we precies hoe we om moeten gaan met vertrouwelijke opgaven.

Prikkelend
Wij geven een impuls aan ieder project, we kunnen die buitenboordmotor zijn waar nu net behoefte aan was. Wij zijn enthousiast en willen aanmoedigen, stimuleren, inspireren en mensen in hun kracht zetten. Samenwerken met COMcept zorgt voor beweging in de zaak.

Daadkrachtig
Wat we ook doen, van advies tot strategie of uitvoering… Wij leveren een bijdrage waar je echt iets mee kan. Wij zijn gedreven en gaan voor een optimaal resultaat waar we samen trots op kunnen zijn. 

Pagina sluiten Pagina sluiten

Wij werken voor

COMcept werkt veel voor overheden en middelgrote bedrijven. Waar mogelijk dragen wij een steentje bij aan maatschappelijke onderwerpen en opgaven. We hebben al veel opdrachten met succes afgerond en daar zijn wij trots op!

Opdrachtgevers waar wij voor werken zijn:

Het Eikendal Deventer
Vechtdal Marketing
Verbond van Brinkdorpen
Nationaal Landschap IJsseldelta
Gebiedsontwikkeling Noordoost-Twente
Dion Emplooij
Ter Steege Vastgoed B.V.
Hardenberg: gun jezelf de ruimte
Marloes Levelink, deurwaarder
Camping de Beerze Bulten
Provincie Overijssel
Sissing & Booij
Vlinderpunten Noordoost-Twente
Logopedisch Spectrum
Dislexy Combinatie
ONS Projectmanagement
Deventer Verkoopt
Vlierlanden
Waterschap Vechtstromen
Wavin Nederland
Gemeente Midden Drenhte
Gemeente Dalfsen
Gemeente Staphorst
Gemeente Hardenberg
Gemeente Coevorden
Gemeente Enschede
Gemeente Deventer
Gemeente Oldebroek
Gemeente Ommen
Gemeente Kampen
Ruimte voor de Rivier IJsseldelta
Asbestbodemsanering ’t Gijmink Goor
Centrumplan Ommen
Rijkswaterstaat Ministerie van Infrastructuur en Milieu
Drents Overijsselse Delta
Morrenhof-Jansen installatiebedrijven
Hegeman
Service Groep Twente
CF Kunststof profielen
NTP Groep
Zwolle Marketing
Marketing Oost
Bestuursdienst Ommen-Hardenberg
Van Gelder
Rabobank

Pagina sluiten Pagina sluiten

Team

Aangenaam kennismaken, wij zijn COMcept! Ons team bestaat uit senior-adviseurs, communicatie-adviseurs en communicatiemedewerkers. Benieuwd wie we zijn? Maak dan kennis met ons! We stellen ons graag voor.

Marcel van Dijk
Eigenaar - senior adviseur - gespreksleider - creatieve motor

Jante Oosting
Eigenaar - adviseur - verbinder - planner

Lotte Nijland 
Teamleider | Adviseur - conceptdenker - aanjager

Milou Bosscher 
Adviseur 

Renee Dommerholt-ter Avest 
Adviseur 

Jolien Jansen-Schuurman
Adviseur

Marcella Meijers
Adviseur 

Carien Lammers
Adviseur 

Auke Vaessen
Adviseur 

Kim Niens
Communicatiemedewerker/adviseur 

Jodi Smit
Communicatiemedewerker/adviseur  

Merlin Boksebeld
Contentspecialist

Gerry Lambers-Jonkeren
Office manager

Pagina sluiten Pagina sluiten

Detachering & Expertise

Ons team bestaat uit senior-adviseurs, communicatie-adviseurs en communicatiemedewerkers. Een veelzijdig team, dat met een vak ervaring en verstand van zaken strategieën bedenkt, advies geeft en ook kan uitvoeren. Je kunt ons eigenlijk overal voor inhuren, wij durven die uitdaging wel aan!

Onze professionals zijn op verschillende manieren inzetbaar:

Uw tijdelijke collega – detachering
Een enorme piek in werkzaamheden, een zwagerschapsverlof of tijdelijke extra capaciteit nodig? Wij zijn uw tijdelijke collega. Hoeveel en hoelang? De keuze is aan u.

Aan de slag in een projectteam - projectcommunicatie
Altijd snel schakelen, verstand van de projectinhoud én van het communicatieve, een vast aanspreekpunt binnen het team, een sparringpartner voor processen en planning, altijd de juiste timing en daadkracht als het nodig is? Communicatie-expertise binnen een projectteam kan om meerdere redenen heel effectief werken. Wij hebben de ervaring én de mensen.

Communicatie vanuit de COMcept villa aan de Vecht – communicatieopdrachten
Communicatie-expertise op aanvraag voor concrete cases of ‘losse’ vraagstukken? Onze communicatie-professionals pakken interne- en externe communicatieprojecten op van A tot Z.

Onze expertise
Alleen door goede keuzes te maken, kun je effectief communiceren. Voor de professionals van COMcept is het uitdenken van een strategie of het ontwikkelen van een communicatie- en/of marketingplan dagelijkse kost. Eerst nadenken, dan doen! Wij geven advies aan projecten die politiek-bestuurlijk gevoelig zijn, maar werken ook voor commerciële klanten. Van positionering, identiteit uitwerkingen tot interne communicatie- en organisatievraagstukken en marktonderzoeken. Strategie en advies is voor ons maatwerk.

Omgevingsmanagement en communicatie – Bestuursadvisering – Woordvoering – Overheidscommunicatie – Participatietrajecten - Interne communicatie - Communicatie bij verandering - Regio- en citymarketing – PR - Events met inhoud - Workshops en trainingen – Dagvoorzitterschap.

Lees meer over onze expertise op de homepage.

Enthousiast geworden? Maak dan snel kennis met onze medewerkers.

Pagina sluiten Pagina sluiten

Contact

Inspiratie nodig of gewoon even praten onder het genot van een bak koffie? Dat kan altijd. Neem contact met ons op of kom langs in onze villa in Ommen, met uitzicht op de Vecht, óf kom naar onze vestiging in Enschede aan de M.H. Tromplaan.

Ommen
Zeesserweg 5
7731 BG Ommen
info@comceptcommunicatie.nl
T 0529 - 71 25 25

Enschede
M.H. Tromplaan 9
7511 JJ Enschede
info@comceptcommunicatie.nl
T 053 - 20 68 670


Nieuwe aanwinst?
Wij zijn altijd geïnteresseerd in talent en enthousiaste ambitieuze mensen. Wil jij met of voor ons werken of ben je een leergierige student en op zoek naar een bruisende stageplek? Stuur ons dan een mail naar info@comceptcommunicatie.nl


Creatieve doeners van VILLA 5
De mooiste creaties werken wij uit met onze huisgenoot VILLA5. Kijk voor meer informatie op www.villa5.nl.

 

Pagina sluiten Pagina sluiten